Mõnitav video aitas USAs heroiinisõltlasest vanapaari ravile (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Courtland Garner / Youtube

Facebook Live’i alandav video heroiini üledoosi saanud Ronald Hiersist ja tema naisest Carlast pani eaka abielupaari narkootikumidega lõpparvet tegema.

Oktoobris hakkas Favebook Live vahendusel sotsiaalmeedias kiiresti levima video, mille postitaja filmis Ronald ja Carla Hiersi Ameerika Ühendriikide edelaosas Memphises heroiini üledoosi ajal. Nüüd on Ronald ja Varla Hiers ravile saanud ja paluivad erinevate meediakanalite vahendusel, et video vaatajad ei unustaks ära, et ka nemad on inimesed.

Videolt, mida on Facebookis vaadatud üle 3,2 miljoni korra, on näha, kuidas 60. aastates abielupaar poolteadvusetult ja abitult maas lamab – mees silla tegemist meenutavas asendis ja naine kägaras maas, nägu vastu asfalti. Videolt on kuulda, kuidas selle postitaja Courtland Garner naerab selle tegemise ajal ja tundub nähtut nautivat.

Juhtunust rääkides on Ronald Hiers väga kurb, «Olen poeg, abikaasa, vend, vanaisa ja isa,» rääkis ta intervjuus telekanalile CNN. Tema sõnul ei tundunud paljud videot vaadanud ja kommenteerinud inimesed aru saavat, et armetus seisus maas lamavad eakas mees ja naine, keda nad videolt nägid, on eelkõige inimesed.

Videot vaadates tundis Ronald Hiers enda sõnul suurt alandust. Ta on veendunud, et rohkem alla käia tal enam ei ole võimalik. «See tõesti raputas mind hingepõhjani, seal ei olnud mingit kaastunnet,» rääkis ta. «Mu pere häbistati sellisel viisil. Ma ei saa piisavalt öelda, kui kahju mul sellest on.» Mees lisas, et eriti kurb oli tal näha sellises abitus olekus oma naist, kes on abikaasa sõnul tegelikult väga ilusa hingega inimene.

Mees ei ole enda sõnul siiski video veebi üles riputanud Garneri peale pahane. «Tema ei pannud mind ega minu naist sellesse olukorda. Me panime end sellesse ise,» selgitas Hiers pisarsilmi. 

Vaatamata avalikule häbistamisele oli video Ronald Hiersi sõnul parim asi, mis tema elus juhtunud on, sest pärast selle avaldamist andsid kaastundlikud inimesed Hiersitele raha ravile minekuks. Enne seda olid nad heroiinisõltlased sama kaua kui nad teineteisega abielus olid olnud – 24 aastat.

Hiersid avalikult häbiposti pannud Garnerit on süüdistatud südametuses, sest eakat abielupaari maas lamamas nähes ei otsinud ta esimese asjana kiiresti abi meedikutelt, vaid hoopis filmis neid ja naeris nende üle. Garner ise on ennast sotsiaalmeedias õigustanud, öeldes, et narkojoobes abielupaari käitumine oli nii naljakas, et selle peale lihtsalt pidi naerma. Hierside abita jätmist põhjendas ta aga sellega, et ei julgenud neile läheneda, sest ei teadnud, milleks sellises seisundis inimesed võimelised on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles