India ajaleht väidab, et teab pojasaamise nippe

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude indialaste jaoks on lapse sugu väga oluline, kuid sealsed feministid rõhutavd, et laps on laps.
Paljude indialaste jaoks on lapse sugu väga oluline, kuid sealsed feministid rõhutavd, et laps on laps. Foto: Vladimir Godnik / Picture Alliance / Moodboard

Üks India ajaleht jagas lugejatele teaduslikult tõestamata «nippe» selle kohta, kuidas tütarde asemel poegi saada.

Kui teadlaste hinnangul sõltub lapse sugu ema munaraku viljastanud isa sperma kromosoomidest, siis India ajaleht Mangalam on teistsugusel seisukohal, vahendab BBC. Näiteks soovitab ajaleht alati hommikust süüa, magada näoga lääne suunas, süüa veiseliha ja seksida vaid teatud nädalapäevadel, kui spermarakud, kellest saavad poisid, on väidetavalt tugevamad. Mehed peaksid ajalehe sõnul oma spermat tugevdama happeliste toitude vältimisega.

«Tüdruku või poisi saamine oleneb täielikult juhusest,» kummutas Londonis asuva Portlandi haigla günekoloog dr Shazia Malik müüdi. «Ei ole olemas ühtegi teaduslikult tõestatud meetodit, mis muudaks seda statistikat juhul, kui laps viljastatakse loomulikul teel.» Nii ei kehti ka väide, et lapse sugu sõltub sperma tugevusest.

See justkui kehvast fantaasiaromaanist pärit kirjatükk on pahaseks teinud ka India feministid, kelle sõnul on Indias suur probleem loote soo kindlakstegemist võimaldavad illegaalsed testid, mille tulemuseks on suur arv aborte. Nimelt soovib suur osa indialasi saada pigem poega kui tütart, mistõttu juhtub sageli, et naine, kes saab teada, et ootab tüdrukut, teeb aborti.

Kui 1961. aasta rahvaloenduse andmetel oli Indias seitsmeaastaste laste seas tuhande poisi kohta 976 tüdrukut, siis 2011. aastaks oli see arv kahanenud 914ni.  See statistika näitab selgelt, et Indias väärtustatakse poisse endiselt tunduvalt rohkem kui tüdrukuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles