Moeröögatus, mille pärast mehed kiiresti kiilanevad

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiilasusel võib olla üllatavaid põhjuseid.
Kiilasusel võib olla üllatavaid põhjuseid. Foto: PantherMedia

Juustesiirdaja doktor William D. Yates tõi Business Insiderile välja paar peamist põhjust, miks mehed teatud moodi järgides kiiresti juukseid kaotama hakkavad.

Esimene viga, mis tehakse on liiga kitsa mütsi kandmine, sest see rõhub juustele ja ei lase neil vabalt olla ning kahjustab niimoodi juuste kasvu. Uued juuksed on aina hõredamad ning kaovad lõpuks täielikult. Tegelikult kõik, mis juustele survet avaldab võib mõjutada ka nende kasvu.

Nii võib ajapikku kiilanemist põhjustada ka praegu meeste seas väga laialt levinud peaaegu pealae peale tehtav pats (inglise keeles man bun), mis kisub kõige rohkem juukseid otsaesiselt ja meelekohtadelt ning nii väheneb ajapikku väheneb sealtki juuste juurdekasv. Selline juuste kadumine on tihti näha afroameeriklastest naiste pealt, kes kannavad pidevalt väga pingul kalasabasid ja teisi soenguid.

Seega on teada, et kõvasti seotud soengud põhjustavad juuste väljalangemist. Kuna meest seas on selline soengumood (man bun) üsna uus, siis ei osata selle täpset mõju veel öelda, aga eeldada võib, et pika aja peale saab kogu peanahk ja juuksekasv igapäevasest patsist mõjutatud. Kui patsi kanda paari kuni kolme aasta jooksul, siis võib kindel olla, et nii otsaesisel, kui meelekohtadel jääb juukseid tunduvalt vähemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles