Südamerikkega Norman: see ei ole veel maailma lõpp (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliraske südamerikkega sündinud Norman Harak ja tema ema Eva on palju pidanud üle elama, et noormees saaks elada tavalise inimese elu.
Üliraske südamerikkega sündinud Norman Harak ja tema ema Eva on palju pidanud üle elama, et noormees saaks elada tavalise inimese elu. Foto: Margus Ansu

Üliraske südamerikkega sündinud Norman Harak (16) naudib värske kümnendikuna gümnaasiumielu ega murra pead, miks see haigus just teda tabas.

Puudetoetuse saamiseks tuleb südamehaige lapse vanemal üsna palju vaeva näha, kuna puude määramisel keskendutakse peamiselt käte ja jalgade liikuvusele. «Mootori ehk südame toimimise kohta pole puudemääramise dokumendis isegi vähimatki küsimust,» tõi Eva näiteks. Ta lisas, et nii ei arvesta see küsimustik piisavalt südamehaigete vajadustega – abivahendite all mõeldakse keppe ja karke, kuigi abivahend võib olla ka näiteks tehisklapp südames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles