Pikad järjekorrad ärgitasid arsti tasulisi vastuvõtte tegema

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuressaare haigla pakub tulevast nädalast alates uroloogi vastuvõtte patsientidele, kes peavad ootejärjekorda liiga pikaks või kel pole ravikindlustust.

«Inimesed kurdavad kogu aeg, et järjekorrad on pikad, haigekassa lepingu maht läheb aga iga poole aastaga lõhki,» ütles Saarte Häälele uroloog-üldkirurg Andres Sarjas.

Tohter tõdes, et kui patsient soovib pääseda konkreetselt tema vastuvõtule, tuleb tal üldjärjekorras oodata kaks kuud.

Esialgu teeb dr Sarjas kolm vastuvõttu nädalas, igal esmaspäeval. «Kui näeme, et nõudlust on, saame vastuvõttude arvu suurendada – ehk isegi nii, et organiseerime vastuvõtuks mõne laupäeva,» rääkis Sarjas.

Sarjas möönis, et tasuliste vastuvõttude alustamisega tuleb tal milleski muus järele anda. «Kuna vanus tiksub peale, otsustasin valvekoormust vähendada,» lausus ta. Uroloogi ambulatoorne vastuvõtt läheb patsiendile maksma 30 eurot. Eile pärastlõuna seisuga olid kõik kolm tasulist vastuvõtuaega veel vabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles