Haigla ostis parkimistrahvide eest lastele kalli mänguasja (3)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarsti ootavad lapsed saavad nüüd põneval laual erinevaid mänge mängida.
Silmaarsti ootavad lapsed saavad nüüd põneval laual erinevaid mänge mängida. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) ostis parkimistrahvidest saadud raha abil silmaarsti vastuvõttu ootavate laste lõbustamiseks interaktiivse mängulaua.

Sel nädalal on ITK silmapolikliinikut külastanud lastel olnud palju avastamisrõõmu – vastuvõttu ootavatele lastele paigaldati osakonda interaktiivne 12 erineva mänguga nutilaud, teatas ITK.

Mängulaua rahastamisel tuli appi AS Ühisteenused, kes ITK territooriumil parkimiskorralduse eest vastutab. «Tänu neile parkijatele, kes ühel või teisel põhjusel meie territooriumil parkimiskorda on eiranud ja leppetrahve pidanud tasuma, saimegi laste heaks midagi ära teha,» kirjeldas Signe Roos. Säärane koostöö Ühisteenustega ei ole esmakordne, sest ka paar aastat tagasi soetati keskhaigla sünnitusmaja perepalatitesse just parkimistrahvidest kogunenud raha abil uued vastsündinute voodid.

AS Ühisteenused juhatuse liige Hendo Priimägi sõnul läheb ITK parkimisalalt kogutud trahviraha sada protsenti heategevuseks. «Oleme Ida-Tallinna keskhaiglaga koostööd teinud viimased kuus aastat parkimiskorraldajana ning seega ka haigla igapäevaste tegemistega kursis. Peame loomulikuks anda omapoolne panus haiglat külastavate patsientide, eriti laste veelgi paremaks, hoolivamaks ja sõbralikumaks teenindamiseks,» rääkis Priimägi.

Ida-Tallinna keskhaigla Ravi tänava parkimisalale pääsemiseks on vaja läbi sõita tõkkepuu alt, mis liigub üles vaid siis, kui inimene on võtnud parkimispileti. See tähendab, et enne parkimistasu maksmist ei saa alalt ka autoga uuesti välja. Sellegipoolest võib parkides lisaks ööpäevas kümme eurot trahvi saada, kui auto kiirustades või lohakusest platsil valesse kohta parkida. Priimägi sõnul on trahv siiski väiksem, kui paljudes teistes Tallinna paikades, sest arvestatakse ka sellega, et kiiresti haiglasse sõites ei pruugi parkimine olla esimene asi, mille peale inimene mõtleb. Päevas tehakse Ravi tänaval tavaliselt üks kuni kaks trahvi.

Ida-Tallinna keskhaigla majandusosakonna juhataja Signe Roosi sõnul saadi idee interaktiivse mängulaua soetamiseks ühelt lapsevanemalt, kes tegi ettepaneku, et haiglat külastavatele lastele võiks ooteruumides põnevat meelelahutust pakkuda. «Võtsime ühendust ühe USA mängulaudu tootva ettevõttega ning peale põhjalikku kaalumist leidsime, et selline mängulaud sobib suurepäraselt silmakliinikusse laste vastuvõttude ootealale. Seal on alati palju lapsi ning laua jaoks ka piisavalt ruumi,» selgitas ta.

Tegemist on USA ettevõtte After Mouse innovaatilise puutetundliku mängulauaga, millel tosin huvitavat ja mõtlemist arendavat mängu. Lisaks traditsioonilistele trips-traps-trullile, sudokule ja puslele on nutilauale sisse programmeeritud näiteks prügikoristamise ja kujundite sobitamise mängud ning spordimaailmast tuntud curling ehk jääkeegel. Mängulaud võimaldab korraga mängida kuni neljal lapsel.

«Soovime kindlasti omaltpoolt tänada Ühisteenused ASi meeldiva koostöö eest ning loodame, et silmaarsti külastavatel lastel on nüüd haiglas ootamine tunduvalt lõbusam,» lisas Roos. Mängulaua hinda Ida-Tallinna keskhaigla ega AS Ühisteenused avaldama ei soostunud. «Tegemist oli arvestatava summaga, kuid täpseid arve ma öelda ei tahaks, sest need summad on igal aastal erinevad,» rääkis Priimägi. Kui arvestada päevas tehtavate trahvide arvu, siis võiks see summa jääda 6000 euro piiresse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles