Tolmu võtmine või põranda pühkimine – kummaga kaotad rohkem kaloreid?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmu võtmisega kulutad ligikaudu kolmandiku võrra vähem kaloreid kui põranda pühkimisega.
Tolmu võtmisega kulutad ligikaudu kolmandiku võrra vähem kaloreid kui põranda pühkimisega. Foto: Phovoi R / PantherMedia / Scanpix

Kui oled majapidamistööde tegemiseks liiga laisk, võib teadmine, et sel moel õnnestub lahti saada lisakilodest, anda indu kodu korrashoidmiseks.

Trennis käimine ei ole ainus viis kalorite põletamiseks, seda saab teha ka näiteks põrandaid pestes, kirjutab Independent. Siit saad teada, kui palju kilokaloreid kulutab koduseid töid tehes 150 naela ehk 68 kilogrammi kaaluv naine.

Lihtsamad koristustööd

Kerged koristustööd, nagu tolmu pühkimine ja riiete ülesriputamine aitab kulutada 171 kilokalorit tunnis. Kui kasutad ka natuke raskemaid koristusmeetodeid, nagu tolmuimemine, võib majapidamise puhtaks tegemisega tunnis kaotada peaaegu sama palju kaloreid, kui saad neljast Jaffa küpsisest.

Põranda pühkimine

Köögipõranda või uksetaguse puhtaks pühkimisega kulutab 68-kilone naine keskmiselt 269 kilokalorit. See tähendab, et pooletunnise põrandapühkimisega võid kaotada peaaegu sama palju kaloreid kui purgi magusa karastusjoogi tarbimisega juurde saad.

Mööbli liigutamine

Kuigi mööbli nihutamine kipub olema tülikas töö, on sellest lisaks korteri uuendamisele kasu ka rasvapõletusel. Tund aega mööblit ümber paigutades kulutad 408 kilokalorit. Sama koguse energiat kulutaksid ka 50 minutit tennist mängides.

Aiatööd

Kevade saabudes saab aiatööga kaotada 339 kilokalorit tunnis. Muru niitmisega kaob sama aja jooksul 376 kilokalorit. Sarnase koguse energiat saad kahest pudelist õllest.

Toa värvimine

Kui kavatsesid uuel aastal kodule uue ilme anda ja toad üle värvida, siis võid rõõmu tunda sellest, et nii kulutad 306 kilokalorit. Neljatunnise värvimistööga kaotad seega 1200 kilokalorit ehk energiakoguse, mis varitseb sind kahes Big Macis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles