Kolm ravimit kaovad ajutiselt müügilt

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuste väljalangemisega kimpus olevad inimesed saavad Finansteride Accordi taas apteekidest osta märtsi lõpust.
Juuste väljalangemisega kimpus olevad inimesed saavad Finansteride Accordi taas apteekidest osta märtsi lõpust. Foto: Vitalina Rybakova / Panther Media / Scanpix

Müügiloa hoidja on ravimiametile teatanud, et lähiajal ei pruugi apteegist saada kahte vähiravimit ja ühte juuste väljalangemise eest kaitsvat ravimit.

Peagi võivad apteekidest müügilt kaduda järgmised ravimid: Finasteride Accord 1 mg õhukese polümeerikattega tabletid, Capecitabine Accord 500 mg õhukese polümeerikattega tabletid ja Temozolomide Accord 20 mg, 100 mg ja 140 mg kõvakapslid.

Finansteride Accord sisaldab toimeainena finasteriidi, mis aitab mehi juuste väljalangemise vastu. Sellest ravimist võivad kasu saada mehed, kellel esineb kerge kuni mõõdukas, kuid mitte täielik juuste väljalangemine. Ravim aitab peatada kiilaks muutumise protsessi ja ära hoida edasist juuste väljalangemist. Teisi samas annuses finasteriidi sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata.

Capecitabine Accord on toimeainena kapetsitabiini sisaldav vähiravim. Seda kasutatakse jämesoolevähi, metastaatilise kolorektaalvähi, kaugelearenenud maovähi ja paikse kaugelearenenud või metastaatilise rinnanäärmevähi raviks. Toimeainena temosolomiidi sisaldav Temozolomide Accordi kasutatakse pahaloomulise glioomi – agressiivse ajukasvaja – ravimiseks. Teised kapetsitabiini ja temosolomiidi sisaldavad ravimid on apteekides saadaval. Vajadusel tuleks ravi jätkamise osas konsulteerida arstiga.    

Mõlemad vähiravimid peaksid taas apteekidesse müügile jõudma hiljemalt veebruari lõpus. Juuste väljalangemisega kimpus olevatel inimestel tuleb aga uue ravimikoguse ostmisega oodata märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles