Imekombel ellu jäänud beebi tähistas esimest sünnipäeva

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvatore sündis enneaegsena, kuid on nüüdseks kõvasti kosunud.
Salvatore sündis enneaegsena, kuid on nüüdseks kõvasti kosunud. Foto: SCANPIX

«Imelaps», kes võitis oma ilmaletuleku looga kõikide kanadalaste südame, tähistab esimest sünnipäeva. Nimelt suri beebi ema vaid mõni päev pärast sünnitust vähki.

Salvatore on naerusuine poiss, kellele meeldib tähelepanu ning kes armastab mängida, kirjutas CTV News Vancouver. Tema emal, toona 22-aastasel Breanne Smaasletil diagnoositi raseduse ajal surmav vähktõbi, millega naine otsustas võidelda, et anda pojale võimalus eluks.

«See pahandab mind väga, et ma ei saa tegelikult ema olla, aga ma tean, et kui aeg käes, on mu laps heades kätes. On aeg olla tugev oma pisikese poja jaoks,» ütles ta pärast sünnitust, kui oli ilmale toonud 26 nädala vanuse beebi, kes kaalus vaid 900 grammi.

Smaaslet suri mõni päev pärast sünnitust Surrey Memoriali haiglas, pisipoja isa oli aga ootamatult surnud juba kuu aega enne tema sündi.

Pärast nelja kuud haiglas tähistab Salvatore aasta ja ühe kuu täitumist. Nüüd kaalub ta kümme kilo.

Salvatoret kasvatavad tädi Rose Pachota ja tema kihlatu Frank Vargas. Nende sõnul on arstid lausa imestunud, kui hästi väikemees areneb. «Olukord oli traagiline, aga meil on nüüd see ilus poiss, kes meenutab ka oma ema ja isa,» ütles Pachota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles