Mehelt eemaldati enam kui 50 kilogrammi kaalunud kasvaja

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehe puhul ei osatud arvata, et tegemist võib olla kasvajaga.
Mehe puhul ei osatud arvata, et tegemist võib olla kasvajaga. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui 57-aastase Mississippi mehe Roger Logani kõht hakkas üha paisuma, ütles arst talle, et ta on lihtsalt paks.

Logan taastub aga praegu operatsioonist, mille käigus eemaldati tal üle 50 kilogrammi kaalunud kasvaja, kirjutab Newser. Arstide sõnutsi hakkas healoomuline kasvaja arenema umbes 12 aastat tagasi ja sai alguse ilmselt sissekasvanud karvadest. Kasvaja muudkui arenes, kuni sel oli eraldi verevarustus.

Logan elas viimased viis aastat peamiselt tugitoolis. Ta ei olnud võimeline minema oma antiikpoodi või kalale. Pärast valesid diagnoose ja depressiooni tekkimist leidsid Logan ja ta naine lõpuks Californiast spetsialisti, kes oleks nõus meest opereerima. Logan sõidutati sinna kaubikuga, kuhu ta oli tõstetud koos tugitooliga. Mehele anti lõikuse õnnestumiseks küll vaid 50 protsenti lootust, kuid kõik läks siiski hästi. Lõpuks sai kasvaja seljatanud mees üle aastate esimest korda kõndida. Nüüd ootab ta, et saaks oma elu juurde tagasi pöörduda.

Kuigi Logani kasvaja oli suur, pole see kaugelt suurim, mis inimeselt eemaldatud oleks. Hiina mehelt eemaldati näiteks 2014. aastal üle saja kilogrammi kaalunud kasvaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles