Lasnamäele rajatav Tallinna suurhaigla ei jää PERHile alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kruubi sõnul oleks mõistlik hajutada haiglate tegevusi ja mitte kontsentreerida erialakeskusi ühte kohta.
Sven Kruubi sõnul oleks mõistlik hajutada haiglate tegevusi ja mitte kontsentreerida erialakeskusi ühte kohta. Foto: Albert Truuväärt

Lasnamäele rajatava Tallinna suurhaigla projektijuhi Sven Kruubi kinnitusel on uue raviasutuse rajamine pealinnale igati jõukohane ülesanne ning see ei peaks alla jääma Põhja-Eesti regionaalhaiglale.

-Te olete aastaid töötanud Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH). Milline põhimõtteline vahe on rajataval Tallinna suurhaiglal ja PERHil?

Ei olegi vahet. Kui võrrelda tegevusmahtu, sisu ja kvaliteeti, siis uues haiglas võiksid need olla samasugused, nagu on regionaalhaiglas ja Tartu Ülikooli kliinikumis. Ainuke erinevus nende haiglate vahel on, et kõiki erialasid võrdses mahus ja kvaliteedis ei praktiseerita. Aga see ei tähenda, et suurhaiglas tehtav oleks kuidagi kehvem, kui riigi nõuded ja arsti kutse-eetika ette näevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles