Tallinna kiirabi töötab kokkuhoiurežiimil

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi.
Tallinna kiirabi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas teavitas alluvaid rangest kokkuhoiurežiimist, mis tekitas osas kiirabitöötajates pahameelt, Adlas ja tervishoiu eest vastutav abilinnapea Merike Martinson kinnitavad, et patsientidele muudatused mingisugust riski kaasa ei too.

ERRi poole pöördunud kiirabitöötajad ütlesid, et olukord on väga pingeline ja kiirabitöötajate töö häiritud, kirjutab ERR.

Adlas saatis möödunud nädalal kiirabitöötajate üldmeiliaadressile kirja, kus on kirjas: «Tuginedes läbiviidud apteegi auditile ja põhjusel, et viirushaiguste tõttu on väljakutsete arv ja sellega seotud ravimite-tarvikute kulu oluliselt ületanud selleks eraldatud vahendeid, rakendame ajutiselt meetmeid kulude kokkuhoiuks».

Ta lisas, et kui Tallinna kiirabi majanduslik olukord paraneb või avanevad muud võimalused, proovitakse ravimite valikut taas suurendada.

Adlas ütles ERRile olukorda kommenteerides, et tegemist on tavapärase korraldusega ning patsientidel pole mingit põhjust muretsemiseks, sest kokkuhoid ei ohusta vähimalgi määral väljakutsetele reageerimist ega ravikvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles