Pooletonnine naine jõudis erilise lennuki ja kraana abil elupäästvale ravile

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eman koos õega Mumbais laupäeva, 11. veebruari hommikul.
Eman koos õega Mumbais laupäeva, 11. veebruari hommikul. Foto: Hindustan Times / Sipa USA / Scanpix

Maailma raskemima naise tiitlit kandev 36-aastane egiptlanna jõudis selleks eraldi kohaldatud lennukiga Indias asuvasse Mumbaisse, kus arstid püüavad tal aidata operatsioonidega kehakaalu langetada.

Eman Ahmed Abd El Aty on pidevalt kaalus juurde võtnud ajast, mil ta oli laps, kirjutab Hindustan Times. Emanil on elevantsustõbi. Haiguse tõttu on tal olnud juba ka insult, mis on halvanud tema parema käe ja jala. Ta ei suuda ise voodist püsti tõusta ja enne Indiasse lendamist ei olnud ta juba 25 aastat kodust väljas käinud.

Indiasse toimetati Eman selleks kohandatud lennukiga Airbus 300–600. Lisaks naisele endale olid lennuki pardal ka kaks arsti ja tema õde Shaimaa Ahmed. Eman pidas viietunnise lennu vastu, ilma et tal oleks sellest tekkinud veelgi tervisehädasid.

Eman / erakogu
Eman / erakogu Foto: Erakogu

Pärast lendu toimetati naine selleks eraldi valmistatud voodis avatud veoautole, mida saatsid kiirabiauto ja politseieskort. Mumbais kasutati voodi haigla teisele korrusele liigutamiseks kraanat. Haigla pressiesindaja sõnul loodi Emanile eraldi osakond suurte uste ja eriti tugeva voodiga, mis naise raskuse all vastu peab.

Emanit vedavat autot saatsid kiirabi ja politsei / Hindustan Times / Sipa USA / Scanpix
Emanit vedavat autot saatsid kiirabi ja politsei / Hindustan Times / Sipa USA / Scanpix Foto: Hindustan Times/Hindustan Times/Sipa USA

Emanile tehakse haiglas kõigepealt mitme kuu jooksul palju teste, enne kui ta kirurgide noa alla läheb. Mumbai haigla kirurgi dr. Muffazal Lakdawala sõnul pannakse Eman kõigepealt väga madala kalorsusega dieedile, selleks et muuta operatsioonidega seotud riskid minimaalseks. Lakdawala sõnul on naisel järgmiste aastate jooksul vaja hulk operatsioone, mis võiksid aidata tal kehakaalu langetada, nii et ta edaspidi kaaluks alla saja kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles