Narvas külakorda käivad silmaarstid õe tööd enam tegema ei pea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnede oluliste silmaarsti tegevustega saab hakkama ka õde.
Mõnede oluliste silmaarsti tegevustega saab hakkama ka õde. Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

17. veebruarist alustavad Narva polikliinikus vastuvõtte Ida-Viru keskhaigla silmaarstid, kellele lisaks hakkab iseseisvat vastuvõttu tegema silmaõde.

«Iseseisva õe vastuvõtt on suunatud kroonilistele glaukoomi patsientidele, kes peavad iga kolme kuu tagant, vahel isegi sagedamini kontrollis käima,» selgitas Ida-Viru keskhaigla silmahaiguste vanemarst dr Natalia Feldman Med24-le. «Õde võtab nendega tegelemise põhiraskuse enda peale ning arst saab tegeleda teiste patsientide ja haigustega.»

Õed võivad ilma arstita kontrollida nägemist, silmarõhku, teha spetsiaalseid kompuuteruuringuid ja vajadusel saadavad patsiendi arstile. Kuna arst võtab vastu kõrvalkabinetis, siis on ka arsti kompetentsi nõudvad probleemid võimalik lahendada sama visiidi käigus. Feldmanni sõnul on sama süsteem edukalt toiminud ka Ahtme polikliinikus.

Esmaspäevast neljapäevani võtab patsiente vastu dr Albina Arkhipova ja reedeti dr Olga Kazak. Iseseisva õe vastuvõtte teostab õde Julia Smolina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles