Üle kolmandiku eestlaste arvates on raviteenuse kättesaadavus langenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rohkem kui kolmandik Eesti inimestest leiab, et tervishoiuteenuste kättesaadavus on viimase poole aasta jooksul halvenenud, selgub värskest Eurobaromeetri uuringust.

Küsitlusele vastanutest 17 protsenti leidis, et tervishoiuteenuste kättesaadavus on viimase poole aasta jooksul oluliselt ja 25 protsenti, et mõnevõrra halvenenud. Samaks on tervishoiuteenuste kättesaadavus jäänud 43 protsendi arvates ja paranenud vaid 9 protsendi vastajate hinnangul.

Euroopa Liidus (EL) keskmiselt leidis vastanutest 11 protsenti, et tervishoiuteenuste kättesaadavus on viimase poole aasta jooksul halvenenud oluliselt ja 16 protsenti, et mõnevõrra. Keskmiselt 60 protsenti ELi elanikest leidis, et tervishoiuteenuste kättesaadavus on jäänud samaks ja viis protsenti, et see on paranenud.

Eurobaromeetri küsitlusele vastas igas Euroopa Liidu liikmesriigis tuhat inimest ja küsitlus viidi läbi lõppenud aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles