Vähiravifondile valiti uus juht

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fondi uus tegevjuht Katrin Kuusemäe.
Fondi uus tegevjuht Katrin Kuusemäe. Foto: Vähiravifond «Kingitud elu»

Sellel nädalal alustas vähiravifondi «Kingitud elu» tegevjuhina tööd Katrin Kuusemäe, kes valiti ametisse avaliku konkursiga 27 kandidaadi hulgast. 

Senine tegevjuht Toivo Tänavsuu jätkab fondis mittepalgalise juhatuse liikme ning vabatahtlikuna, teatas fond.

32-aastane Kuusemäe on sündinud Kohtla-Järvel, käinud koolis Jõhvis ning elanud Rakveres. Ta on juhtinud pikalt sihtasutust Vähi sõeluuringud, mis ennetas vähi teket läbi sõeluuringute ning korraldanud Reformierakonna administratiivtööd Ida- ja Lääne-Virumaal. 

Kuusemäel on magistrikraad tervishoiu alal Tartu Ülikoolist ning praegu õpib ta doktorantuuris tervishoiukorraldust. Kevadel 2018 kaitseb ta tõenäoliselt doktoritööd rinnavähi teemal.

Fondi tegevusele on Kuusemäe kaasa elanud selle tegutsemise algusest peale. Ta leiab, et Eesti vajas sellist suurepärast algatust juba ammu. «Mind ajendas fondi tegevjuhiks kandideerima peamiselt võimalus reaalselt abivajajaid aidata ning meie ühiskonna jaoks midagi ära teha,» rääkis vähiravifondi värske tegevjuht Katrin Kuusemäe.

Tegevjuht lisas, et tema eesmärk on kindlustada, et ükski Eesti vähihaige ei jääks hädavajaliku abita. «Loodetavasti saan läbi fondi tegevuse kujundada ka Eesti tervishoiupoliitikat.»

Veebruari alguses sai vähiravifond kaks uut nõukogu liiget: Erik Sakkovi ning dr Edward Laane.

Vähiravifond toetas 2016. aastal 40 inimese ravi ning kogus annetustena üle 800 000 euro.

Fondi tegevuskulud moodustasid kõikidest annetustest kuus protsenti, ülejäänud raha kulus vähihaigete raviarvete tasumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles