«Pealtnägija»: Eesti suurim hooldushaigla on tegevjuhi väitel pankrotist loetud kuude kaugusel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila hooldushaigla on tegutsenud vaid aasta, kuid juba ollakse raskustes.
Keila hooldushaigla on tegutsenud vaid aasta, kuid juba ollakse raskustes. Foto: Mihkel Maripuu

Keila hooldushaigla tegevjuhi Anders Tsahkna prognoos on, et kui riik oma lubadusi ei täida, on Eesti suurim hooldushaigla pankrotist loetud kuude kaugusel.

ETV saade «Pealtnägija» uuris, kas see on skandaalse ärimehe jultunud väljapressimiskatse või näide poliitikute sõnamurdmisest, vahendas ERRi uudisteportaal.

200 õendusabi voodikohast oli loo ülesfilmimise ajal täidetud 110, kuid Tsahkna hinnangul oleks haigla normaalseks toimimiseks vaja, et täituvus oleks 85 protsendi ringis.

Keila hooldushaigla juht Anders Tsahkna haigla avamisel.
Keila hooldushaigla juht Anders Tsahkna haigla avamisel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Probleem puudutab konkreetselt just õendusabi. Kui 150 n-ö tavalist hooldekodu kohta on täis ja isegi järjekord ukse taga, siis 200 keerulisemat ja kallimat õendusabi voodit on pooltühjad.

Haigekassa pakub käesolevaks aastaks Keilale 1,7 miljoni eurost tellimust, aga maht peaks Tsahkna sõnul olema 3,5 miljonit. «Aga teeme mingi graafiku, teeme mingisuguse perspektiivi, teeme mingisuguse tunneli lõpus valguse, mitte nii, et paneme pillid kotti ja ütleme – kõik see viis aastat tööd on olnud mõttetu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles