Emakakaelavähk – kas vaktsineerida või mitte?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla naistearst Goar Kuldsaar on väga õnnelik, kui papilloomviiruse vastu vaktsineerimine immuniseerimiskavasse lisatakse.
Kuressaare haigla naistearst Goar Kuldsaar on väga õnnelik, kui papilloomviiruse vastu vaktsineerimine immuniseerimiskavasse lisatakse. Foto: Liis Treimann

Tütarlaste vaktsineerimine emakakaelavähki tekitava papilloomviiruse ehk HPV vastu on kavas lisada uuest aastast riiklikku immuniseerimiskavasse. On neid, kes peavad seda otsust õigeks, ja neid, kes arvavad, et vaktsineerida pole vaja või et see on lausa kahjulik.

Kolme lapse ema Triinu Poopuu Valjalast arvab, et tema laseks küll oma mõlemad tütred selle viiruse vastu vaktsineerida, kirjutas Saarte Hääl. «Ma olen lasknud oma lastele teha kõik vajalikud vaktsineerimised ega ole ka selle uue vaktsiini vastu, kui see viiruse eemal hoiab,» ütles ta.

Tütre ja poja ema Anna-Maria Tuuling Muhust samamoodi ei arva, sest tema arust pole mõtet vaktsineerida tütarlapsi, kes mitte kunagi ei ole emakakaelavähile mitte ligilähedalgi.

Kuressaare haigla naistearst Goar Kuldsaar on väga õnnelik, kui papilloomviiruse vastu vaktsineerimine immuniseerimiskavasse lisatakse, sest praegu on emakakaelavähki haigestumus maailmas naiste hulgas teisel kohal.

Loe täispikka lugu Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles