Üleskutse: jaga vastsündinutega seotud uskumusi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse sünniga seoses levib ka tänapäeval ohtralt tarkuseterasid ja kuulujutte.
Lapse sünniga seoses levib ka tänapäeval ohtralt tarkuseterasid ja kuulujutte. Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

Postimees kutsub lugejaid üles jagama viljakuse ja vastsündinutega seotud müüte, pärimusi ja uskumusi, et välja selgitada, missugused neist peavad ka tegelikult paika ja missugused on tühipaljas väljamõeldis.

Kas oled kunagi mõelnud, mida lause «õnnesärgis sündima» tegelikult tähendab või kas vanarahva viljakuse ja beebi tulevase käekäiguga seotud tarkuses võib tõesti ka tõetera peidus olla? Kas on veel mõni beebi sünniga seotud rahvapärimus, kuulujutt või müüt, mille paikapidavust tahaksid kontrollida? Kui jah, siis jaga meiega kuuldut ja küsime asjatundjalt nõu.

Müüte ja kuuldusi purustab – ja vahel ka kinnitab – 28 aastat ämmaemandana töötanud Maila Teramees.

Müüdid, pärimused ning muudki väikese ilmakodaniku sünniga seotud jutud ja tähelepanekud palume saata aadressil tervis@postimees.ee hiljemalt laupäeval, 4. märtsil kell 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles