Viljandi haigla võtab üle Ida-Virumaa narkosõltlaste ravimise

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkomaania raviks ja ennetustegevuseks on tänavu ette nähtud varasemast tunduvalt suurem summa.
Narkomaania raviks ja ennetustegevuseks on tänavu ette nähtud varasemast tunduvalt suurem summa. Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

Valitsus otsustas tänasel istungil, et 2005. aastast uimastisõltlastele statsionaarset rehabilitatsiooni teenust pakkunud Sillamäe narkorehabilitatsioonikeskuse tegevused antakse üle Viljandi haiglale.

Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnul aitab muudatus tõhustada uimastisõltlaste abistamist Ida-Virumaal. «Viljandi haigla on tõestanud end võimeka rehabilitatsiooniteenuse kompetentsikeskusena ning tegevuse laiendamine Sillamäele ühtlustab uimastisõltlaste ravi kvaliteeti ja muudab teenuse süsteemsemaks,» ütles Ossinovski. «Järjepidev võitlus narkosõltuvusega, sealhulgas tõhusam ennetustöö ja kvaliteetsem ravi aitab vähendada sõltlaste tekitatud kahju nii neile endile, nende lähedastele kui kogu ühiskonnale,» rõhutas minister.

Sillamäe linna, sotsiaalministeeriumi, Viljandi haigla ja Tervise Arengu Instituudi läbirääkimiste tulemusel antakse keskuse vara üle Viljandi haiglale, samuti jätkavad uue tööandja juures keskuse praegused töötajad. Narkorehabilitatsioonikeskuse kinnistu omanikuks saab Sillamäe linn, mis üürib seda Viljandi haiglale.

Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõuniku Ivan Lavrentjevi sõnul on Viljandi haiglal ravi kvaliteedi parandamiseks plaanis kasutusele võtta ka uusi ravivõtteid.

Sillamäel toimub narkosõltlaste ravi statsionaarravi osakonnas, mis tähendab, et seal saavad abi sõltlased, kelle ravi on kas alles alanud või lühikest aega kestnud.

2017. aastal on HIVi ja narkomaania raviks ja ennetustegevusteks ette nähtud 16,43 miljonit eurot, mida on 600 000 eurot enam kui mullu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles