Kaltsium on hea luude tervisele. Piim, jogurt ja juust pole aga ainukesed, kust vajalik päevane kogus kaltsiumit kätte saada.
Kust saavad laktoositalumatud kaltsiumit?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CNN’i meditsiini korrespondent andis teada, kust võiks veel peale piimatoodete kaltsiumit saada, seda juhul kui oled näieks laktoositalumatu või soovid lihtsalt vaheldust. Võta piima asemel näiteks lehtkapsast (inglise keeles kale), sellel on kalori kohta isegi rohkem kaltsiumit kui piimas. Kapsas ja brokolis sisaldub kaltsium on lihtne ka kehale omastada. Ka mõned kalad on kaltsiumirikkad, näiteks sardiinid või lõhe oma pehmete luudega.
Selleks, et kaltsium paremini imenduks oleks tarvis ka D-vitamiini, mida on palju näiteks kalarasvas ja munakollases, aga ka apelsinimahlas ja krõbinates ning sojapiimas.