Aiast saadud nakkus oleks võinud naisele saatuslikuks saada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aias tegutsedes tasub mõelda ka oma tervisele ja ohutusele.
Aias tegutsedes tasub mõelda ka oma tervisele ja ohutusele. Foto: Panther Media/Scanpix/Robert Przybysz

California naine toibub praegu haruldasest nakkusest, mis jõudis tema organismi aias roosipõõsalt saadud kriimustuse tõttu.  

Pärast aias rooside eest hoolitsemist tundis Gennifer Gonzales iiveldust ja tal oli keeruline kasutada käsi, kirjutab Fox News. Ta pöördus erakorralise meditsiini osakonda ja ütles, et on tõenäoliselt käe katki teinud. Seal tehti käele röntgenuuring ning selgus, et tal on hoopis nakkus. 

Kui alguses oli käel väike kriimustus, siis peagi läks käsi paiste ja lõpuks muutus valu kannatamatuks. Naine oli sunnitud jääma nädalaks haiglasse. 

Gonzalese sõnul on sellesse haigusesse surnud viis inimest. Arst olevat talle öelnud, et ka naine oleks võinud surra, kui ta oleks erakorralise meditsiini osakonda pöördumisega mõne päeva viivitanud. 

Arstide sõnul oli naisel bakteriaalne infektsioon, mis levis kiiresti nahalt luuni ning oleks võinud lõppeda surmaga. Arstid nägid vaeva, et infektsiooni levikut piirata. 

Nüüd võtab ta iga päev antibiootikume ja käib korra nädalas onkoloogi juures. Ta ei saa jätkuvalt kätt osaliselt liigutada. 

Dr Dean Blumberg tõdes, et õnneks pole tegemist levinud nakkusega ning seda esineb vähem kui ühel inimesel miljonist. Samas on võimalik tõbe ennetada: kriimustuste vältimiseks soovitab arst kanda kindaid ja võimalusel ka pikkade varrukatega pluusi.  

Praeguseks on Genniferi roosiaiast järel vaid muld ja taimejäänused, sest naise abikaasa lasi kogu piirkonna ära puhastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles