Terviseamet: gripi lõpust veel rääkida ei saa

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena ei tasu tööle minna.
Haigena ei tasu tööle minna. Foto: PantherMedia / Scanpix / Andriy Popov

Grippi haigestumine on jätkuvalt langustrendis, kuid gripi lõpust veel rääkida ei saa – gripiviirused on endiselt ringluses, kuigi kõikide haigustekitajate hulgas langes gripiviiruste osakaal kümne protsendini. 

12. nädalal (20.–26.03.2017) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3920 inimest, neist üle 51 protsendi olid lapsed, teatas terviseamet kodulehel.

Laboratoorselt kinnitati 18 gripiviirust, neist pool olid A- ja pool B-gripiviirus. A-gripiviiruse kõrval ringlusse ilmunud B-gripiviirus on üldjuhul väiksema levikupotentsiaaliga ja suurt haigestumuse tõusu kaasas ei too. Gripilaadsetesse haigustesse haigestumine on valdavalt seotud RS-viirusega.

Grippi haigestumuse intensiivsust võib nüüd hinnata madalaks. Hooaja algusest on gripi tõttu haiglasse paigutatud 1330 patsienti. Hospitaliseerimist on vajanud põhiliselt vanemaealised ja tööealised patsiendid. Gripi tõttu on intensiivravi vajanud sel hooajal 105 riskirühma kuulunud inimest, neist 79 protsenti olid vanemaealised patsiendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles