Austraalia uuring: iga kuues arst uurib sotsiaalmeedias patsiendi tausta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned arstid uurivad patsiendi tausta kohta rohkem kui oleks vajalik.
Mõned arstid uurivad patsiendi tausta kohta rohkem kui oleks vajalik. Foto: Panther Media / Scanpix / Andriy Popov

Kui reeglina teatakse, et patsendid otsivad internetist infot oma terviseküsimuste kohta ja hinnanguid arstidele, siis võib tulla üllatusena, et arstid guugeldavad ka patsiente.

Austraalia küsitluses uuriti, kuidas arstid kasutavad sotsiaalmeediat ja leiti, et ligi 16 protsenti, st umbes iga kuues, oli otsinud internetist infot patsiendi kohta, kirjutab Quartz. Lehe andmetel said ka USA ja Kanada uuringud suhteliselt sarnased tulemused, kirjutab Med24. 

Mõned arstid ütlevad, et nad guugeldavad patsiente selleks, et koguda rohkem andmeid ja võib-olla avastada n-ö tõde, mille patsient on vastuvõtul ütlemata jätnud. Omades sellist teavet saavat nad pakkuda paremat arstiabi. Näiteks võib arst märgata sotsiaalmeedias nooruki riskikäitumist, millest ta arstiga ei räägi nagu narkootikumide kasutamine või riskantne seksuaalkäitumine.

Samas guugeldavad mõned arstid oma patsiente uudishimust, vuajerismist või lihtsalt harjumusest. See tõstatab omakorda küsimuse, millal on selline mure patsiendi pärast õigustatud ja professionaalne ja mis hetkest muutub ebavajalikuks ning võib-olla patsiendi jaoks isegi hirmutavaks.

Loe pikemalt Med24st. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles