Ametiühingud: tervishoiusüsteemi reformimata jätmise all kannatab terve Eesti ühiskond

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoius toimuvaid muutusi iseloomustatakse kui suurt segadust.
Tervishoius toimuvaid muutusi iseloomustatakse kui suurt segadust. Foto: SCANPIX

Tervishoiusüsteemi reformimine on Eesti ühiskonnale kriitilise tähtsusega ning esmajärjekorras tuleb tegeleda nii lisarahastuse saamise kui ka sisemiste protsesside reformimisega, leiab Eesti Ametiühingute Keskliit.

«Eesti tervishoiusüsteemi reformimine on väga pakiline. Vananeva ühiskonna tingimustes on keeruline tulla toime tervishoiusüsteemiga, mis on tugevasti alarahastatud, patsiendile keerukas ja liigselt orienteeritud üksikute raviprotseduuride tootmisele ning sotsiaalkaitsesüsteemidega piisavalt seostamata,» ütles ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson.

Ametiühingujuht paneb valitsuskoalitsioonile südamele, et vajalikud poliitilised otsused tuleb viivitamatult ära teha, vastasel juhul kannatab terve Eesti ühiskond.

«Tervishoiusüsteemi reformimine ei tohiks olla tervishoiusüsteemi töötajate võitlus tuuleveskitega, vaid meie kõigi ühine jõupingutus ning koostöö tervema Eesti nimel. Vaja on tegeleda lisarahastuse saamisega haigekassa eelarvesse, ennetustegevuste laiendamisega, patsiendikesksete ravitellimuste juurutamisega ning tervishoiutöötajate järjepideva palgatõusuga,» kinnitas Peterson.

Eesti Ametiühingute Keskliit toetab Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu, Eesti Arstide Liidu ja Eesti Õdede Liidu ühiseid seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles