Regionaalhaigla kaotab pabersaatekirjad (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaiglasse juunist enam pabersaatekirjaga ei saa.
Regionaalhaiglasse juunist enam pabersaatekirjaga ei saa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

1. juunist 2017 saab Põhja-Eesti regionaalhaiglas arstile vastuvõtuaegu broneerida perearsti saatekirja nõudega erialadel ainult digisaatekirjaga nii telefoni teel, digiregistratuuris kui ka kohapeal.

«Plaanime täielikult üle minna elektrooniliste saatekirjade kasutamisele ja eelkontrollile, et perearsti saatekiri on olemas ja põhjendatud,» ütles regionaalhaigla meditsiiniliste teenistuste direktor Ivi Normet, kirjutab regionaalhaigla kuukiri. Ta lisas, et juba praegu on 60 protsenti saatekirjadest digisaatekirjad ja on aeg loobuda paberversiooni kasutusest.

Pabersaatekirjad teevad meedikutele juurde aeganõudvat vormistamistööd, samuti ei ole pabersaatekirjade puhul alati tagatud vajalike andmete korrektne esitus. Digisaatekirja puhul on lihtsam patsiendi terviseandmed siduda patsiendi terviselooga. Saatekirja paberversioon jääb edaspidi kasutusse eriolukordades, kui infosüsteemides on tõrkeid.

Normet palub perearstidel ja patsientidel sellega juba varakult arvestada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles