Miks ei peaks laste vaktsineerimisest keelduma

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terviseameti andmetel on Eestis aastaid järjekindlalt kasvanud lapsevanemate hulk, kes keelduvad oma last vaktsineerimast. Kas vanemaid püütakse ka panna kuidagi  meelt muutma?

Eestis on vaktsineerimine vabatahtlik. Otsuse eest oma last mitte vaktsineerida vastutab lapsevanem. «Lapsevanem peaks oma otsust mõistma ja olema valmis ka selleks, et tehtud otsusest tuleks edaspidi alati teada anda,» ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Seda eriti neil juhtudel, kui laps viiakse uude kollektiivi või kui ta haigestub ja vajab arstiabi.

Saluri tõdes, et enamik lapsevanemaid siiski vaktsineerib oma lapsi. See tähendab, et kui laps jääb haigeks, ei pruugi arst ise selle peale tulla, et tegemist on vaktsineerimata lapsega, kes võib olla haigestunud mõnda tõvesse, mida saaks vaktsiini abil vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles