Apteegis napib vähiravimit

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel. Foto: Panther Media / Scanpix / Levente Fazakas

Tarneraskustesse on sattunud vähiravim Imatinib SanoSwiss 400 mg, osteoporoosiravim Aclasta ja naiste seennakkuse ravimit Gyno-Pevaryl.

Vähiravimi Imatinib SanoSwiss 400 mg õhukese polümeerikattega tablettide toimeaine on imatiniib, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ravimi tarneraskuse kestus ei ole praegu teada. Ameti sõnul leiab apteegist imatiniibi sisaldavad preparaadid teistelt müügiloa hoidjatelt.

Ravimi Aclasta 5mg/100ml infusioonilahuse toimeaine on zoledroonhape ning selle ravimi tarneraskused kestavad eeldatavasti juuni alguseni. Saadaval on teised zoledroonhapet sisaldavad süstitavad ravimvormid teistelt tootjatelt.

Naistele mõeldud ravimi Gyno-Pevaryl 50 mg vaginaalsuposiitide toimeaine on ekonasool. Ravimi tarneraskused kestavad eeldatavasti mai keskpaigani. Apteekides on saadaval Gyno-Pevaryl 150 mg vaginaalsuposiidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles