Dieettoitude tarbimine ei vähenda, vaid hoopis lisab kaalu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Paljud inimesed eemaldavad kaalust alla võtmiseks oma toidulaualt kõrge rasvasisaldusega toidud ning hakkavad tarbima erinevaid dieettooteid, mille rasvasisaldus on väga madal. Tegelikult tuleks viimastest aga kõrge kaarega mööda käia, sest nende suhkrusisaldus on jälle üldjuhul väga suur.

USA Georgia ülikooli teadlased söötsid rottidele vähese rasva- kuid kõrge suhkrusisaldusega toite, imiteerides populaarseid dieettooteid, vahendab Eurekalert. Selgus, et näriliste rasvaprotsent kehas tõusis võrreldes rottidega, kes toitusid tasakaalustatult, märgatavalt.

Uuringutegija Krzysztof Czaja sõnul on paljud inimesed arvamusel, et dieettooted on tervislikud. Tegelikult sisaldavad need endas aga palju peidetud suhkruid. «Dieetooteid tarbides suureneb rasvaprotsent kehas palju kiiremini, kui tasakaalustatult toitudes,» tõi ta välja.

Uuring näitas, et rotid, kes tarbisid madala rasva-, kuid kõrge suhkrusisaldusega toitu, vajasid sama protsendi keharasva saamiseks poole vähem kaloreid, kui need rotid, kes toitusid tasakaalustatult.

Uuringutegijate sõnul tuleks dieettoodetest pigem hoiduda ning kaalu langetamiseks võiks proovida pigem tervislikku- ja tasakaalustatud toitumist.

Uuringu leiab täismahus SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles