Naismannekeenid on liiga kõhnad ning meesmannekeenid liiga musklilised

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Naised ei ole ilmselt ainukesed, kelles poes olevad mannekeenid ebakindlust tekitavad. Tuleb välja, et ka meestel on selleks põhjust. 

Uuringutegijad võtsid vaatluse alla kahe Inglismaa linna riidepoed. Analüüs näitas, et kui päris naised oleksid sama kõhnad, kui poes olevad naismannekeenid, puuduks neil suure tõenäosusega lausa menstruatsioon, vahendab BBC News.

Uuringu autori Dr Eric Robinsoni sõnul ei leidnud ta poest mitte ühtegi normaalmõõdus naismannekeeni. «Kõik olid ebatervislikult väikestes mõõtudes,» kommenteeris ta.

Uuringutegijad võtsid vaatluse alla ka meesmannekeenid  ning need  olid pea kõik normaalmõõdus, vastates palju paremini reaalsusele. Uuringutegijatel on aga neilegi etteheide – kõik meesmannekeenid olid väga musklilised.

Uuringu järeldustes toodi veel välja, et kui naised tunnevad oma keha suhtes ebakindlust kõhnade mannekeenide pärast, siis mehed jällegi väheste musklite pärast.

Viimastel aastatel on paljud riidepoeketid lubanud oma mannekeenid suuremate vastu välja vahetada. Reaalselt ei ole seda peaaegu keegi aga teinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles