Koolikiusamise all kannatanud lapsed langevad suure tõenäosusega suitsetamise ja alkoholi küüsi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Vaimse vägivalla all kannatavaid lapsi on maailmas väga palju. Hiljutine uuring näitas, et sellest tingituna on neil suurem tõenäosus teismeeas alkoholi ja suitsetamise küüsi langeda. 

Uuringutegijad võtsid seitsmeks aastaks vaatluse alla peaaegu 4300 õpilast kolmest Ameerika Ühendriikide koolist, vahendab Global News. Sel ajal tehti neile kolm küsitlust – esimene viiendas, teine seitsmendas ja kolmas kümnendas klassis.

Õpilastelt uuriti iga küsitluse käigus, kas nad on viimase kolmekümne päeva jooksul tarvitanud tubakat, alkoholi või marihuaanat. Lisaks sellele tuli neil vastata, kas kaasõpilased on neid viimasel ajal kiusanud.

Tulemused näitasid, et need, kes on varasemates klassides pidanud kogema vaimset vägivalda, tarvitasid vanemas eas tunduvalt rohkem alkoholi, narkootikume ja tubakat.

Uuringu autori Valerie Earnshaw' sõnul on seos kooliukiusamise ja meelemürkide vahel ilmselt tingitud tahtest probleeme unustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles