Kolmandaks pole suhkrul selgeid ärajäämanähtude/isude mustrit. Kui inimestel või rottidel võtta ära ligipääs alkoholile, kokaiinile ja suitsule, siis tekivad nendes väga konkreetsed füsioloogilised muutused, krambid, värinad, peavalud jne. Mõnede uuringute järgi tekib sama olukord ka siis, kui rottidelt suhkrule juurdepääs ära võtta.
Kuid inimeste puhul süstemaatiliselt selliseid muutusi ei ole nähtud. On dokumenteeritud üksikjuhtum, kus suhkru tarbimise lõpetanud naine koges tüüpilisi sõltuvuselaadseid elamusi. Kuid üldises plaanis ei käitu inimeste toiduisud nii nagu sõltuvuse mudel ennustab. Näiteks suitsu- ja alkoholi sõltuvuse puhul alustatakse suitsetamist-joomist sageli juba hommikul, sest siis on tung kõige suurem. Toidu puhul näitavad uuringud, et kõige suurem isutamine toimub pigem päeva teises pooles.
Tuleb tõdeda, et on olemas söömishäire, mis on sõltuvuskäitumisele sarnasem. Liigsöömishäire puhul sööb inimene kiiresti väga suure koguse toitu, see juhtub isegi siis, kui ta ei tunne nälga, ning selline söömine tekitab stressi. Kuid see häire on vaid 1%-l inimestest ning ei puuduta vaid magusa toiduga liialdamist. Seega ei saa liigsöömishäire seletada ülejäänud inimeste magusaga liialdamist.
Kõige tõenäolisem magusaga liialdamise põhjus on HARJUMUS teatud olukordades liiga palju süüa. Tuntuim näide on emotsionaalne söömine – toitu kasutatakse stressi maandamiseks. Stressimaandustoit on sageli nn «ahvatlev patt» , näiteks šokolaad. Ühest küljest on ta maitsev ja tekitab positiivseid emotsioone. Teisest küljest teavad inimesed, et magusaga ei tohi liialdada. Selline konflikt põhjustab stressiolukorras lisamuret – tahaks süüa, kuid peaks ka end piirama. Sageli kiputakse pigem siis «patule järele andma» . Sel juhul võib tekkida kontrolli kaotamise tunne ning inimene ütleb endale, et «kuna ma ei suuda magusasöömist ohjeldada, ju siis on mul sõltuvus» .