Sotsiaalministeerium vaktsineerimiskohustust ei poolda

Karin Kivipõld
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium vaktsineerimiskohustust ei pooldata, vaid peab oluliseks teha teavitustööd.
Sotsiaalministeerium vaktsineerimiskohustust ei pooldata, vaid peab oluliseks teha teavitustööd. Foto: Panumas Nikhomkhai / Panthermedia / Scanpix

Kuigi laste vaktsineerimistega kaetus on viimase kümne aasta jooksul Eestis järjepidevalt langenud, ei poolda sotsiaalministeerium vaktsineerimise kohustuslikuks muutmist, ütles ministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse.

Õiguskantsler Ülle Madise tunneb muret, et vaktsineeritud laste arv on Eestis aasta-aastalt vähenenud ning leiab, et sellise trendi jätkudes võiks kaaluda, milliste meetmetega saaks vaktsineeritute arvu taas tõusule keerata, vahendab Med24.

«Meil on täna juba liiga palju vaktsineerimata ja seetõttu nakkusele vastuvõtlikke lapsi. Need lapsed võivad haigestuda ise kui ka haigust edasi kanda,» ütles sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse. Ta lisas, et sotsiaalministeerium ei poolda siiski vaktsineerimise kohustuslikuks muutmist, vaid senisest suuremat ja mahukamat teavitustööd.

Jesse märkis, et vaktsineerimisalase teadlikkuse tõstmiseks tehakse koostöös terviseametiga teavitust nii arstide kui ka üldiselt elanikkonna hulgas. Sellks on välja antud erinevaid infomaterjale ja korraldatakse vaktsineerimiseteemalisi infopäevi arstidele. 

«Praegu on kindlasti vaja palju rohkem inimestele selgitada vaktsineerimise vajalikkust, kui oli vast 30-40 aastat tagasi, mil öeldi, et see on kohustuslik ja oligi kõik,» tõdes Jesse. Ta ütles, et eriti oluline on perearstide ja kooliõdede roll, kes laste ja lastevanematega kõige tihedamalt kokku puutuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles