Terviseamet: puuginakkuste kõrghooaeg on käes (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast metsaskäiku tasuks vaadata, ega kehal või riietel pole puuki.
Pärast metsaskäiku tasuks vaadata, ega kehal või riietel pole puuki. Foto: PantherMedia / Scanpix / Rosemarie Bolecke

Kui aasta esimese kuue kuuga registreeriti Eestis 8 puukentsefaliiti haigestumist ja 262 puukborrelioosi juhtu, siis juulikuu esimestel nädalal on 7 inimesel registreeritud puukentsefaliit ja 103-l borrelioos.

Puuknakkustesse nakatumise osas on Eestis juhtival kohal Saaremaa, kõige väiksem tõenäosus puukidega kokku juhtuda on Valgamaal, teatas terviseamet oma sotsiaalmeedia kontol.

Amet soovitab jätta meelde, et puuk varitseb inimesi rohus. Puuknakkuste vältimiseks on mõistlik loodusesse minnes kanda pikki pükse, mille otsad on topitud sokkidesse. Entsefaliiti haigestumist saab ennetada ka vaktsineerimisega. Vaktsineerimise kohta võib küsida nõu oma perearstilt või vaktsineerimiskabinetist.

Puugi väljavõtmise kohta saad lugeda artikleid «Tervisenõu: kuidas eemaldada puuki?» ja «Perearst Karmen Joller: puugi väljavõtmiseks ei peaks pöörduma EMOsse».

Puukborrelioosi kohta võid lugeda kliinik.ee keskkonnas siit ja entsefaliidi kohta siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles