Arst võttis sünnituse vastu vaid paar tundi enne seda, kui ise lapse ilmale tõi

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohe ise sünnitama hakkav arst ei suutnud abivajavavale patsiendile selge keerata.
Kohe ise sünnitama hakkav arst ei suutnud abivajavavale patsiendile selge keerata. Illustratsioon: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Sünnitusabiarst kirjutas ennast haiglasse sisse, et sünnitada oma teine laps, kui tal tuli ootamatult vastu võtta hädas patsiendi sünnitus. 

Kentucky arst, kes kirjutas ennast haiglasse sünnitamiseks sisse, leidis end uuesti valves, võtmas ootamatult vastu viimase hetke tüsistustes vaevelnud naise sünnitust, kirjutab Today

Sünnitusabiarst Amanda Hess valmistus oma teise lapse sünniks, kui tema ja ta abikaasa kuulsid koridorist teise patsiendi hädakarjeid. Hess tundis ära naise. Tegemist oli Leah Halliday Johnsoniga , keda ta oli mõni päev tagasi üle vaadanud.

Hess ei olnud naise isiklik arst, too oli alles teel haiglasse. Kuid kui sünnitusel tekkis komplikatsioone, tegi Hess seda, mis oli tema jaoks loomulik.

Halliday Johnson, kes sünnitas oma neljandat last, tundis Hessi kohe ära, kuid ei osanud aimata, et arst viibib haiglas patsiendina.

Hess haaras teise haiglakitli, et ennast katta, tõmbas oma plätude peale riidesussid ning võttis vastu Halliday Johnsoni tütre. Hessi sõnul oli laps terve ja tuli siia maailma karjudes ja nuttes. 

Kuigi Hess soovis hilise raseduse lõpuni töötada, ei arvanud ta, et peaks seda tegema oma sünnituse päeval. Tegelikult võttis ta ka eelmise päeva pärastlõunal vastu ühe vastsündinu. Hessi sõnul oli eelmisel päeval sündinud suur, 4,5-kilogrammine laps ning see sünnitus oli tema arvates ilus lõpetus tööle enne arsti enda sünnitust.

Hess võttis umbes tund aega pärast Johnsoni tütre vastuvõtmist ise sünnitust esilekutsuvat ravimit ning tõi ilmale terve tüdruku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles