Pidev väsimustunne? Asjad, mis võivad kurnatust tekitada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

Päike paistab ja ilm on ilus, aga sina oled ikka pidevalt väsinud? Aja jooksul võib see muutuda tõeliselt häirivaks ja hakata keskendumist segama. 

Asjad, mis võivad sinus tekitada kurnatust, vahendab Health Essentials

Rämpstoit

Rämpstoit sisaldab trans- ja küllastunud rasvu ning sinna on lisatud enamasti ohtralt suhkrut ja soola. Valke, mis on vajalikud organismi tööks, on seal aga vähe.

Söö pigem täisväärtuslikke toite, millest saad kätte kõik vajalikud toitained ja vitamiinid. Kahjulikud snäkid asenda näiteks pähklite ja puuviljadega.

Vahelejäetud toidukorrad

Paljud teevad selle vea, et jätvad ajapuuduse tõttu vahele hommikusöögi. Tegelikult on see aga üks päeva olulisematest toidukordadest.

Omega-3 rasvhapete puudus

Jälgi, et sinu toidulaud sisaldaks piisavalt omega-3 rasvhappeid. On tõendeid selle kohta, et need aitavad vähendada depressiooni. Viimane tekitab aga omakorda kurnatust.

D-vitamiini puudus

Väsimus ja jõuetus on ühed märgid sellest, et sul on D-vitamiini puudus.

Liiga vähe unetunde

Kui sa tunned pea iga päev tööl, et oled väsinud ja kurnatud, võib asi olla vähestes unetundides. Proovi minna edaspidi tavapärasest kasvõi pool tundi varem magama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles