Viis märki, et sul on halb töökoht

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev tüdimus tööl ei ole ilmselgelt hea märk.
Pidev tüdimus tööl ei ole ilmselgelt hea märk. Illustratsioon: Aleksei Ivanov

Ilmselt ei ole tegemist ideaalse tööga, kui tunned, et lähed tööle alati vastu tahtmist ja lahkud esimesel võimalusel.

On mõned märgid, mis võivad näidata, et põhjus, miks sa tööl käimisest rõõmu ei tunne, peitub sinu firmas. Nähes, et rohkem kui üks nendest probleemidest käib sinu töö kohta, ei ole ilmselt tegemist hea töökeskkonnaga, kirjutab CNN.

Kui enamikul inimestel on töökohaga halb kogemus, ei tähenda see seda, et sina seda koged. Siiski võib sa oma kaastöötajaid jälgides saada aimu, kui hea on selles firmas ise töötada.

1. Töötajad ei püsi

Kui on näha, et firmast käib läbi palju inimesi ning suurem osa neist ei jää kauemaks kui aasta, on suur tõenäosus, et tegemist pole hea töökohaga. Vähe pikaajalisi töötajaid ettevõtte juhtivamatel tasanditel on samuti oluline märk halvast tööandjast.

2. Töötajad kardavad ülemust

Kindlasti on vahe tervislikul valveolekul ja tegelikul hirmul ülemuse ees. Kui töötajad on selgelt mures, et iga väike asi võib nende bossi raevu ajada, on see kindlasti halb märk. Samuti peaks olema  valvel, kui kaastöötajad pidevalt muretsevad, et nad vallandatakse väikeste üleastumiste või isegi rutiinsete vigade pärast.

3. Kõik lähevad ära täpselt lahkumisajal

Heas firmas saabuvad töötajad varakult ja ei kiirusta alati täpselt peale tööaja ametlikku lõppu minema. Isegi kui tasu makstakse tundide järgi, ei lahku inimesed, kes oma tööd naudivad, täpselt kella järgi. Firmas, kus makstakse aga kindlat kuu- või aastapalka, on see eriti halb märk, kui töötajad kella kukkudes poole ülesande pealt lahkuvad. 

4. Kaastöötajad ei suhtle omavahel

Õnnelikud inimesed räägivad üksteisega. Isegi kui töötunnid mööduvad enamasti asjalikult, on õdusates kontorites töötajad, kes kohvipausi või lõuna ajal omavahel suhtlevad. Kui töötajad hoiavad enamasti omaette ja vaevalt viisakusi vahetavad, on tõenäoline, et neile ei meeldi seal töötada. Muidugi ei pea kõik omavahel sõbrad olema ja peale tööd kohtuma, kuid kontor täis inimesi, kes kohtlevad üksteist kui võõrad, on kindel vihje halva töökeskkonnast.  

5. Ainult võetakse ilma midagi tagasi andmata

Kui töö juures palutakse pidevalt teha rohkem, kui nõutud, ilma midagi vastu pakkumata, oled ilmselt valinud vale töökoha. Muidugi ei saa võtta seda nii, et iga teene eest peab tulema otsene tasu, kuid üldiselt oleks loomulik näha, et pingutused on tasutud. Näiteks kui su ülemus palub sul pidevalt kauem tööl olla, kuid ei luba sul mõni kord arvestatavatel põhjustel varem lahkuda, ei kohelda seal firmas ilmselt töötajaid hästi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles