Need seitse toitu võivad vähendada erektsioonihäireid

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harva esinevaid erektsioonihäireid võivad leevendada teatud toidud. Püsivate erektsioonihäirete põhjus ainult vales toitumises siiski olla ei saa.
Harva esinevaid erektsioonihäireid võivad leevendada teatud toidud. Püsivate erektsioonihäirete põhjus ainult vales toitumises siiski olla ei saa. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kui erektsioonihäired esinevad väga harva, võib olla võimalik neid leevendada meditsiinilise sekkumiseta.

Meditsiiniuudiste portaalis Health24 kirjutatakse seitsmest toidust, mis võivad suurendada seksuaalset erutust. 

Seksuaalset erutust stimuleerivad toidud

  • Marjad ja tsitruselised sisaldavad koostisosi, mida seostatakse erektsioonihäirete riskide vähendamisega.
  • Tume šokolaad stimuleerib dopamiini ehk rahuloluhormooni  tootmist kehas.
  • Austrid sisaldavad rohkem tsinki kui teised toidud ja stimuleerivad spermatootmist.
  • Cayenne’i pipar tugevdab südamerütmi ning aitab vabastada endorfiine ehk õnnehormoone.
  • Punane vein lõdvestab artereid ja suurendab verevoolu suguelunditesse. Punases veinis sisalduvad samad biokemikaalid, mis marjades ja tsitruselistes.
  • Pistaatsiapähklid sisaldavad proteiini arginiin, mis lõdvestab veresooni ja suurendab verevoolu läbi keha.
  • Kofeiin rahustab teatud lihaseid ja veresooni peenises ning suurendab selles verevoolu, mis ühtlasi aitab hoida erektsiooni.

Õige dieet stimuleerib erutust

«Tervislik dieet ja töödeldud ebatervislike toitude vähendamine menüüs viivad juba sammuke lähemale erektsioonihäirete vähendamisele,» ütles Pelonomi haigla doktor Zakariyya Patel.

Pateli sõnul pole siiski ühtki meditsiinilist uuringut, mis kinnitaks, et toidud erektsioonihäireid täielikult ravivad, sest erektsioonivõimetus ei tulene ainult valest toitumisest. Siiski võivad nimetatu toidud arsti väitel seksuaalset erutust stimuleerida.

Kõik algab elustiilist

Doktor Patel ütles, et ülekaalust tingitud haigused nagu südame -ja veresoonkonnahaigused, kõrgvererõhutõbi ja diabeet on maailmas kasvavas trendis. Need haigused omavad doktori sõnul otsest mõju verevarustusele ning seeläbi raskendavad erektsiooni teket.

Treenimine aitab hoida seksuaalset võimekust

Uuringud näitavad, et mehed, kes teevad rohkem trenni omavad paremat seksuaalset ja erutusvõimekust.   Piisab juba kahest tunnist jõutrennist, kolmest ja poolest tunnist harjutuste tegemisest või kuuest tunnist kergest trennist nädalas. Tähtis polegi see, missugust trenni teha, vaid enda füüsiline liigutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles