Kuuekilose beebi loomulikul teel sünnitanud naine kaebas arstid kohtusse

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündinud lapse käsi sai püsivalt vigastada.
Sündinud lapse käsi sai püsivalt vigastada. Illustratsioon: Ian Lishman / Panthermedia / Scanpix

Kanada naine kaebas kohtusse arstid, kes ei pakkunud talle võimalust sünnitada kuuekilost last keisrilõikega ja nõuab kahjutasuks 1,4 miljonit Kanada dollarit. 

Québeci naine läks arstide vastu kohtusse peale kuuekilose lapse loomulikul teel ilmaletoomist, kirjutab CTVnews.

Dokumentides, mis vanemad Québeci peakohtusse esitasid, väideti, et Anik Bourbeau´ and Pascal Lessard´i laps sündis püsivalt halvatud jäsemega ning emale jäid märkimisväärsed rebendid ja muud kahjustused.

Samuti on süüdistuses kirjas, et paari arstidel ei õnnestunud enne sünnitust lapse suurust määrata ja keisrilõiget soovitada.

Vanemad küsivad süüdistatavatel, viielt arstilt ja Québeci Shawinigani haiglalt kahjutasuks 1,4 miljonit Kanada dollarit.

Lapse sünd oli kohtudokumentide järgi traumaatiline ja kaootiline, põhjustades nii emale kui ka lapsele mitmeid vigastusi, millest tõsiseim oli lapse parema käe püsiv halvatus.

Küsitud kahjutasuga tahetakse hüvitada üldisi kahjusid, mõlema vanema töötasude vähenemist ja lapse tulevasi ravikulusid.

Kohtudokumentides on väidetud, et arstid ei teinud Bourbeau´le ultraheli, et kontrollida lapse suurust, hoolimata naise varasemast keerulisest rasedusest. Arstid ei soovitanud emale keisrilõiget, kuigi naine väljendas selleks selgelt oma valmisolekut.

Dokumentide järgi kaalus laps 2010. aasta detsembris sündides umbes kuus kilogrammi ja ei hinganud peale sündimist ise. Juhtum jõuab kohtusse alles 2018. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles