Kuus toitu, mida võid rohkem süüa kartmata paksuks minemist

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurki võib rohkelt süüa, sest see on kalorivaene, kuid mõnus krõmpsuv vahepala.
Kurki võib rohkelt süüa, sest see on kalorivaene, kuid mõnus krõmpsuv vahepala. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Mandleid, õunu, puljongit, rohelisi taimi, hapukurke ja banaane võid süüa lisakilosid kartmata.

Terviseportaal Healthy Leo vahendab, missugust kuut toitu võib süüa südamerahus. 

Mandlid sisaldavad vähem kaloreid, kui teised pähklid. Ühtlasi vähendavad nad söögiisu ning süüa pole vaja nii tihti. Mandlid on hea kiudainete, E-vitamiini ning mono- ja polüküllastumata rasvade allikas, mis aitab hoida tervislikku kolesteroolitaset.

Õunades leidub pektiini, mis aeglustab seedimist ja tekitab täiskõhutunde kiiremini ja pikemaks ajaks. Õunu peetakse looduslikeks söögiisu vähendajateks.

Kana- ja köögiviljapuljongid täidavad kõhu. Soe temperatuur hellitab organismi seestpoolt.

Rohelised taimed, nagu lehtsalat, seller, spinat, kapsas ja kurk, sisaldavad vähe kaloreid ning on õige maitsestamise juures isuäratavad.

Hapukurke ilma kunstlike värvi- ja maitseaineteta ning lisatud suhkruteta võib süüa nii palju kui hing ihkab lisakilosid kartmata. Need sisaldavad vähe kaloreid ning on näksimiseks ideaalsed.

Banaanides sisaldub palju raskesti lõhustuvat tärklist. See seedub aeglaselt ja annab täiskõhutunde pikemaks ajaks. Banaan on ka hea kaalulangetamiseks, sest ajendab maksa rasvu põletama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles