Kuidas muuta tervislik toit maitsvaks ja kõhule meelepäraseks?
Viis nippi tervisliku toidu maitsvaks muutmiseks
Kokk Seamus Mullen toob välja kuus nippi, et toit maitseks paremini, vahendab uudisteportaal NBC News.
1. Maitsestamine
Üks suurim viga, mida kodus kokkajad teevad, on toidu ebaõige maitsestamine. Sageli piisab näputäiest soolast-piprast või maitsetaimedest, et tuua esile toidu loomulik maitse.
Lisades küpsetatud kanale jämedat meresoola, tüümiani, rosmariini, sidrunimahla ning koriandri ja seesamiseemneid muutub maitse täiuslikuks.
2. Soola lisa küpsetamise jooksul
Et tuua välja toidu maitse, tuleks soola lisada väikeste kogustena küpsetamise jooksul regulaarselt. Tasub meeles pidada, et peenem sool on sageli soolasem kui jämesool.
Eelistada võiks meresoola, mis sisaldav rohkem mineraalaineid ning mille maitse on kontsentreeritum.
3. Pea meeles maitsekompassi nelja koostisosa
Need on soolasus, magusus, hapukus ja vürtsikus. Segades vürtsikat magusaga, näiteks mangot ja tšillit, või haput soolasega, näiteks soola äädika laastudega, muutub roa maitse tasakaalustatuks.
4. Isuäratava väljanägemisega toit maitseb paremini
Sa ei pea kasutama pintsette, et seada toit taldrikul kunstiteoseks, kuid see ei peaks maanduma taldrikule ka juhuslikult.
5. Maitsetaimed lisa lõpus
Lisades maitsetaimed, nagu basiiliku, koriandri, tüümiani, tilli, majoraani ja peterselli, toitutegemise lõpus, säilivad nende tervislikud omadused ja maitse. Taimi võib maitse väljatoomiseks ka noaga kergelt läbi hakkida või näppude vahel katki rebida.