Terviseamet kahe kooli haiguspuhangutes ohtu ei näe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salmonellabakterid levivad põhiliselt toore linnuliha ja munadega.
Salmonellabakterid levivad põhiliselt toore linnuliha ja munadega. Foto: SCANPIX

Kuigi lühikese ajaga on kahes Eesti koolis toimunud salmonelloosipuhang, pole see terviseameti sõnul tavapäratu.

Aprilli alguses sattus Jõhvis salmonelloosiga haiglasse 16 kooliõpilast ning eile tuli teade Läänemaalt, kus Uuemõisa algkoolist sattus salmonelloosi sümptomitega haiglasse tosin õpilast ning veel kuuel esinesid vaevused, vahendab ERR Uudised.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri sõnul esineb salmonelloosijuhtumeid aeg-ajalt ikka ning ka mullu oli aasta alguses mitu rühmaviisilist haigestumist, neist suurim 28 juhuga Tallinna koolieelses lasteasutuses.

Saluri tuletas meelde, et salmonelloosi on lihtne vältida – toitu tuleb kuumutada, toores toit ei tohi kokku puutuda teiste toiduainetega ja lihatoodetel peab olema eraldi lõikelaud, mida tuleb hoolikalt pesta.

Saluri märkis, et koolides ja toitlustuskohtades ollakse selles osas enamasti palju hoolikamad, ka Uuemõisa koolis käinud inpektorid veterinaar- ja toidukaitseametist tõdesid, et vajalikke nõudeid täidetakse seal väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles