Vaata kaardilt, kus saad kodu lähedal hambaravihüvitist kasutada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassaga täiskasvanute hambaravi lepingu sõlminud teenusepakkujaid üle Eesti on nüüdseks 133.
Haigekassaga täiskasvanute hambaravi lepingu sõlminud teenusepakkujaid üle Eesti on nüüdseks 133. Illustratsioon: Kuvatõmmis haigekassa kodulehelt

Haigekassa kodulehel olevalt kaardilt saab näha, milliste teenusepakkujate juures saab kasutada täiskasvanute hambaravihüvitist. 

Haigekassa kodulehelt saab valides otsingust «täiskasvanu hambaravihüvitis» leida kaardilt kõik hambaravi teenusepakkujad, kelle juures saab hüvitist kasutada. 

Kaart uueneb pidevalt ja kui 24. augusti seisuga oli lepingu sõlminud praksiseid 126, siis haigekassa viimaste andmete järgi on 546 praksisest on täiskasvanute hambaravi lepingu sõlminud 133 teenusepakkujat. 

Hambaarstide kaardilt saab leida nii kõik Eesti teenusepakkujad, kui need, kelle juures saab 1. juulist kehtima hakanud täiskasvanute hambaravihüvitist kasutada.  

Kõik Tallinna kesklinna piirkonnas olevad hambaravi teenusepakkujad
Kõik Tallinna kesklinna piirkonnas olevad hambaravi teenusepakkujad Illustratsioon: Kuvatõmmis haigekassa kodulehelt
Kesklinna piirkonnas olevad raviasutused, kus saab kasutada täiskasvanute hambaravihüvitist.
Kesklinna piirkonnas olevad raviasutused, kus saab kasutada täiskasvanute hambaravihüvitist. Illustratsioon: Kuvatõmmis haigekassa kodulehelt

Hüvitist on kahe kuuga kasutanud 16 404 inimest 636 831 euro eest. 

Kõige rohkem on hüvitist kasutatud Harju maakonnas.
Kõige rohkem on hüvitist kasutatud Harju maakonnas. Illustratsioon: Kuvatõmmis haigekassa kodulehelt

Alates 1. juulist 2017 kehtib täiskasvanud ravikindlustusega inimestele hambaravihüvitis 30 eurot aastas, kusjuures patsient ise tasub vähemalt 50 protsenti raviarvest. Rasedad, väikelapse emad, vanadus- ja töövõimetuspensionärid, osalise või puuduva töövõimega inimesed ning suurenenud ravivajadusega inimesed saavad aastas 85 eurot hüvitist ning tasuvad arvest vähemalt 15 protsenti ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles