Haigekassa selgitab: kas perearst võib praktiseerida Hiina meditsiini?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina meditsiinis kasutatakse akupunktuuri.
Hiina meditsiinis kasutatakse akupunktuuri. Foto: Panther Media / Scanpix / Andriy Popov

Kuigi mõned perearstid soovivad praktiseerida oma tavapärase töö kõrval ka Hiina meditsiini, leiab haigekassa, et arst peab patsienti ravima lähtuvalt arstiteaduse üldistest reeglitest.

Kuressaares 15 aastat perearstina töötanud Kersti Tuuling loobus 2015. aastal oma nimistust ja alustas Hiina meditsiini õpingutega, kirjutab Med24. Pärast täiendmeditsiini õpingute lõpetamist sooviks Tuuling Saaremaal perearstina väikese nimistuga edasi töötada, praktiseerides samaaegselt ka Hiina meditsiini tarkuseid.

Kas aga haigekassa nägemuses tohiks perearst oma nimistuga töötades rakendada ka Hiina meditsiini oskusi?

«Haigekassas saame lähtuda tervishoiu osutamist reguleerivatest õigusaktidest, kus võlaõigusseadus ütleb, et arst peab patsienti ravima lähtuvalt arstiteaduse üldistest reeglitest. Iga määratud raviprotseduur või ravim peab vastama nendele reeglitele,» vastas haigekassa pressiesindaja.

Ta lisas, et perearsti tegevusvaldkond on väga lai, hõlmates nii nõustamist, patsiendi harimist, haiguste ennetamist kui erinevate ravivõtete soovitamist. «Osa haiguste puhul võib olla raviks erinevaid võimalusi, millest osa võib olla ka n-ö rahvatarkus või alternatiivmeditsiin, kuid ka siin peab olema eelmainitud võlaõigusseaduse säte täidetud,» rääkis pressiesindaja. Tema sõnul vastutab selle eest, et määratud ravi vastaks reeglitele, arst ise.

Loe pikemalt Med24st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles