Video: vaata, milline võib välja näha autistliku lapse koolipäev (3)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video õpetab autistlike inimesega kannatlikum olema.
Video õpetab autistlike inimesega kannatlikum olema. Illustratsioon: Kuvatõmmis/Youtube

Lavastatud video näitab, milline võiks olla ühe autistliku tüdruku koolipäev. Suurbritannia Autismiühingu tehtud video annab aimu, millised lihtsad kokkupuuted teiste inimestega võivad autistlikule lapsele osutuda hirmuäratavaks. 

Suurbritannia Autismiühingu video jälgib 12-aastase autistliku tüdruku ühte päeva ja näitab katsumusi, millega ta peab iga päev silmitsi seisma, vahendab Huffington post.   

Üks peamisi raskusi, millega ta peab tegelema on võime informatsiooni vastu võtta. Video jooksul kohtab tüdruk mitmeid inimesi, kes ei mõista tema olukorda ja annavad talle pidevalt ette uut infotmatsiooni, ilma laskmata tal selleks aega võtta.  

Noor tüdruk, Holly, esineb videos, sest on ka ise autistlik. Ta otsustas videos esimest korda oma autismist avalikult rääkida ja hiljem seda näidata klassikaaslastele, kellel võiks video aidata teda mõista.

Vähemalt üks protsent maailma rahvastikust on autistlikud, kuid teadlikkus autistlike inimeste eripäradest on endiselt väike. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles