Üheksa terviseprobleemi, milles võid süüdistada ilma

Paula Rõuk
Copy
Külm
Külm Foto: Shutterstock

Biometeoroloogia uurib ilma mõju inimesele ning on välja selgitanud, et inimesed tunnevad ennast ilmamuutuse ajal ebameeldivalt ja see võib ka tervise halvenemist põhjustada. 

Artriidihaiged ütlevad tihti, et tunnevad ilmamuutust oma liigestes, kui need muutuvad valutavaks ja kangeks. Migreenipõdejad aga süüdistavad oma peavaludes tihti ilma, vahendab Health24. 

Migreen

Ilm on neljas sagedasem migreeni põhjustaja. Ilma tõttu esineb migreen pooltel patsientidest. 

Südamerabandus

Külm ilm suurendab südame löögisagedust ja vererõhku. See paneb südame tugevamini tööle, et keha soojendada. See suurendab vereklompide tekkeriski, mis võib viia südamerabanduseni. Portaalis Kliinik kirjutatakse, et statistika näitab, kuidas klimaatilistest tingimustest sõltub haiguste ägenemine. Näiteks on veebruar ja märts kõige raskemad kuud südame- ja veresoonkonnahaigetele ning sel ajal on registreeritud kõige rohkem südameatakke.

Hooajaline meeleoluhäire

Hooajaline meeleoluhäire tabab inimesi siis, kui päikesevalgust hakkab vähemaks jääma. See võib põhjustada väsimust, ärritumist, ärevust ja kaalutõusu.

Külmetus ja gripp

Talvel veedad tihedamini aega toas ja lähedases kontaktis teiste inimestega, mis suurendab riski haigestuda grippi või viirusesse. Ole kindel, et pesed korralikult käsi.

Nahavähk

Nahka tuleks kaitsta päikese eest aasta ringi, samamoodi kanda ka päikeseprille.

Jalgade verevarustus

Kui kannatad kroonilise venoosse puudulikkuse all, mille sümptomid on kuiv ja sügelev nahk, siis need sümptomid võivad talvel halveneda.

Kuumarabandus

Kuumarabandus tekib kuumades, niisketes tingimustes, kui kehatemperatuur tõuseb üle 41 kraadi. Kuumarabandusi võib jagada kaheks – klassikaline ja treeningust tingitud.

Vedelikupuudus

Meie keha koosneb peamiselt veest ja kui vedelikutase kehas alaneb 5 protsendi võrra, alaneb energiatase 25 kuni 30 protsenti. Vedelikupuudust tuleb kohelda kui tõsist seisundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles