Kuus soovitust, kuidas muuta esmaspäeva hommik talutavaks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetuselt tulles on vahel raske keskenduda.
Nädalavahetuselt tulles on vahel raske keskenduda. Foto: Panther Media / Scanpix / Andriy Popov

Olenemata sellest, kui palju sa oma tööd vihkad või armastad, on esmaspäeval nädalavahetuse puhkuselainelt tööleminek ikkagi paras katsumus.

Väljaanne TIME toob välja kuus nõuannet, kuidas muuta esmaspäeva hommikud talutavaks:

1. Tee nädalavahetusel ära mõned isiklikud kohustused

Nädalavahetusel ei pea tegelema suurte projektidega, kuid hea oleks, kui saaksid tõmmata juba nädalavahetusel mõnele kohustusele to-do-listis kriipsu peale.  Näiteks pese ära rätikud või linad, osta valmis järgmiseks nädalaks vajalik toidukraam või maksa ära mõni arve. See tekitab tunde, et oled midagi juba saavutanud ja nii on lihtsam uuele nädalale ja töistele kohustustele vastu minna.

2. Loe või vaata midagi, mis paneb mõtlema

Enne, kui hakkad esmaspäeval taas kiirelt tööd tegema, võta endale natuke aega ja loe mõnda esseed, vaata filmi või naudi kunstiteost, mis paneb su elu üle juurdlema. Püüa mõista teisi perspektiive ja mõelda, mis on näiteks langetatud otsuste taga. Isegi lemmik luulekogu öökapil aitab meelde tuletada, et elus on rohkematki kui e-mailidele vastamine.

3. Tee esmaspäeva hommikul trenni

Kui aega pidevalt napib ja jõuad trenni vaid paar korda nädalas, siis vali selleks ajaks esmaspäeva hommikud. Ei pea olema igapäevane jõusaalihunt või jooksja, oluline on hoopis teha trenni nii, et südamelöögisagedus tõuseks 30 kuni 60 minutiks ja lihased saaksid koormust. Eriti hea oleks teha seda värskes õhus ja kui võimalik, siis päikese käes, et saada ka veidi D-vitamiini. Selline traditsioon aitab alustada nädalat tervislikult.

4. Mõtle üle, millele püüad parasjagu keskenduda

Kui püüad end millegi osas distsiplineerida, näiteks tahad olla rahulikum või süüa vähem suhkrut, siis mõtle selle üle natuke aega enne seda, kui asud taas töiseid asjatoimetusi tegema. Näiteks pühapäeval või esmaspäeva hommikul, kui teed trenni. See aitab oma pühendumise eesmärke meelde tuletada ja nii neid ka paremini täita.

5. Planeeri esmaspäeva õhtuks midagi toredat

Luba endale midagi head, olgu selleks siis tervislik toit, hea film või hoopis mõnus saunaskäik. See annab motivatsiooni päeval korralikult tööd teha, et end õhtul hea ja paremaga premeerida.

6. Luba endal vahepeal puhata ka

Esmaspäev võib olla kurnav, seega ära unusta ka puhata. Näiteks võib proovida varem magama minna ja lõõgastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles