Haigekassa lõpetas lepingu Niine nahakliinikuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Haigekassa.
Eesti Haigekassa. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eesti Haigekassa lõpetas seoses kriminaaluurimisega lepingu Niine nahakliinikuga.

Leping on lõpetatud, ametlikult on lepingu viimane kuupäev 1. oktoober, ütles haigekassa pressiesindaja Liis Hinsberg BNSile.

Niine nahakliiniku sõnul lõpetati leping osapoolte kokkuleppel pärast kliiniku ettepanekut, mis saadeti haigekassale tänavu augustis.

Niine Nahakliiniku tegevjuht Raul Niin ütles, et selleks, et alates praegusest oleks Niine Nahakliiniku raviteenuste pakkumine kõigile üheselt mõistatav ja selge, on kliinik koostöös haigekassaga otsustanud lõpetada kehtiva lepingu selle aasta 30. septembril. Kliinikus haigekassa ravijärjekorras olevate patsientide teenindamiseks sõlmitakse septembri jooksul uus lepingu, mis kehtib kuni 31. detsembrini.

«Rõhutan siinjuures, et haigekassa hüvitab endiselt vaid haigekassa järjekorras vastuvõtule registreerunud vastuvõtu ja esmase konsultantsiooni ning haigekassa tervishoiuteenuste loetelus olevad teenused. Kui patsient soovib kogu keha nahauuringut, mida meie kliinik teostab dermatoskoopilise uuringuga, siis seda haigekassa ei hüvita,» ütles Niin pressiteate vahendusel.

Nahakliiniku juht ütles, et alates 2018. aastast on kliinik ja haigekassa otsustanud lepingulise suhte lõpetada ehk alates uuest aastast on kõik kliiniku teenused tasulised. «Ühelt poolt muudab see raviteenuse osutamise patsiendile selgemaks ja tuleb vastu ka viimaste kuude avalikule ootusele, teisalt on meil aga kurb tõdeda, et me ei saa ravikindlustatud patsientidele kvaliteetset eriarsti konsultatsiooni enam kompenseerida,» sõnas Niin. 

ETV saade «Pealtnägija» paljastas kevadel, et Tallinnas tegutsev Niine nahakliinik kirjutas tasuliste visiitide eest arveid ka haigekassale, olgugi, et raha klientidelt oli juba saadud.

Lepingu järgi peaks Niine nahakliinik andma välja 7000 tasuta aega aastas, aga reaalselt antakse vaid 120. Sama raha võetakse maksvate klientide arvel fiktiivselt haigekassalt, tuvastas «Pealtnägija».

Politsei on kliiniku osas alustanud kriminaaluurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles