Naine keeldus vähiravist, et päästa oma sündimata laps

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema annetab oma vastsündinu organid abivajajatele.
Ema annetab oma vastsündinu organid abivajajatele. Foto: Vikki Grant/picture alliance / moodboard

Michiganist pärit viie lapse ema sünnitas oma kuuenda lapse kolmapäeval, olles ise koomas alates selle aasta juulist.

Michiganist pärit viie lapse ema keeldus vähiravist, et sünnitada oma kuues laps, kes tuli ilmale, kui naine oli juba koomas, vahendab People

37-aastasel Carrie DeKlyen diagnoositi aprillis glioblastoom, agressiivne ja kiiresti areneb ajukasvaja, mis võib mõjutada aju ja selgroogu. Naine valis eksperimentaalse ravi, et päästa oma laps, kelle ta pere nimetas Life (ingl. k. Elu) Lynn Deklyeniks.

Life tuli ilmale 24 nädala ja viie päeva vanusena, kaaludes umbes 566 grammi  oli kirjas Carrie Facebooki lehel, Cure 4 Carrie, millelt saab lugeda uudiseid naise tervise kohta.

Nüüd, kui vastsündinud tüdruk sündis, võeti naine teda elushoidvate masinate küljest ära. Carrie abikaasa, Nick ütles väljaandele People augusti alguses, et naine keeldus keemiaravist, et päästa oma sündimata lapse elu.

Arstid ütlesid küll naisele, et kui ta ei lõpeta rasedust, siis ta sureb, kuid Carrie otsus laps alles jätta, oli kindel. 

Eelmisel laupäeval postitas Carrie vennanaine naise lehele postituse, kus kirjutas, et Carrie ei vastanud enam valule. Vennanaine rääkis, et nad soovisid Carrie loost rääkida, ilma, et muutuksid negatiivseks, kuid lõpuks pidid jagama olukorra tegelikkust. Naise tervis oli väga halb ja viimased viis päeva ei vastanud ta keha enam millelegi, isegi mitte valule.

Carrie´l ja Nickil oli koos viis last, kõige vanem neist 18-aastane ja noorim üheaastane. Naise abikaasa rääkis, et Carrie oli olnud ema, kes tahtis kogu aeg koos lastega olla ja nendega tegeleda. Oma naise surma korral lubas ta üksi lapsed üles kasvatada ja oli uhke naise otsuse üle anda väiksele tütrele võimalus elada.

Carrie läbis neli suurt ajuoperatsiooni ja sai juulis insuldi. Sellest ajast saati ei tulnud naine teadvusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles