Raskeid põletushaavu saanud Eesti poiss saab annetajatelt abi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine leek. Foto on illustratiivne.
Lahtine leek. Foto on illustratiivne. Foto: panthermedia.net / Valery Vvoennyy

Pärnumaa poiss Germo elas maikuus üle tuleõnnetuse, mil sai II ja III astme põletushaavu. Nüüdseks on haavad paranenud, kuid taastumiseks vajab poiss abivahendeid ja ravimeid, mida haigekassa ei kompenseeri.

13-aastane Germo mängis tänavu maikuus koos sõpradega bensiini ja tulemasinaga. Ettevaatamatusest tekkinud tuleõnnetuse tagajärjel sai poiss II ja III astme bensiini leekpõletushaavu näo, kaela, õlavarre ja labakäe piirkonda. Laps viibis pärast õnnetust ravil Põhja-Eesti regionaalhaigla plastikakirurgia osakonnas, kus talle tehti näo, labakäte ja vasaku õlavarre plastika.

Edasiseks taastumiseks vajab poiss armiravi silikoonplaastrite või geeliga ning abivahendeid nagu survekindad ja -mask. Kahjuks haigekassa neid vahendeid perele ei kompenseeri. Kuna perel on majandusliku olukorra tõttu keeruline kõiki vajaminevaid abivahendeid ise soetada, aitab neid selles kuni 1130 euroga lastefond.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves avaldas tänu poisi raviarstile, kes võttis ühendust, jagas poisi traagilist lugu ning uuris toetusvõimaluste kohta.

«Sel hetkel oli väga oluline, et poisi traumajärgne ravi saaks jätkuda võimalikult kiiresti, et saavutada parimaid tulemusi. Lastefond on paindlik ja toetusotsused langetatakse üsna kiiresti, seega oli meil võimalik perele abikäsi ulatada ja Germo taastusravi sai jätkuda,» selgitas Ilves.

Ta tõi välja, et ühele perele on üle tuhande euro suurune ootamatu väljaminek väga suur kulu. «Suur tänu kõigile fondi püsiannetajatele, kelle abiga saame kiiresti toetada neid, kes seda vajavad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles